Virusscanner

AVG McAfee Microsoft Security Essentials Sophos Vipre Norton Trend Micro Zone Alarm avast!

Wij raden je aan beveiligingssoftware te installeren om je computer te beschermen tegen virussen en andere bedreigingen van buitenaf. Zorg ook dat je beveiligingssoftware up-to-date is. Veel bedrijven, vooral die op deze pagina vermeld zijn, leveren antivirusprogramma’s die te vertrouwen zijn.

Sommige bedrijven gebruiken producten die de indruk geven antivirusprogramma’s te zijn om virussen of malware tegen te gaan op uw computer. Wanneer je zo’n programma installeert, kan je bij de installatie juist een virus of andere malware mee installeren zonder het te weten.

Je moet de bron van antivirus en andere producten zorgvuldig onderzoeken voordat je het download en installeert. Als je niet zeker bent van de keuze, kies dan één van de aan de linkerzijde vermelde producten uit.

De bedrijven in de linker kolom bieden consumenten beveiligingssoftware die compatibel is met Windows 7, MacOS en/of Linux. Klik op de bedrijfsnaam om te zien welk product ze voor jouw besturingssysteem aanbieden.

Belangrijk: controleer eerst voordat je antivirussoftware installeert, of er niet al een antivirusproduct op de computer staat. Het kan problemen veroorzaken op de computer als er twee verschillende antivirusproducten tegelijkertijd actief zijn.

Bij problemen met installatie of configuratie van de virusscanner verwijzen we je graag naar de leverancier van de gekozen virusscanner. Wij kunnen geen hulp bieden voor de door jouw geselecteerde software.